Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er rigtig mange af os, der har et rimelig stillesiddende arbejde, hvor vi sidder alt for meget ned på vores flade i løbet af dagen. Herefter er der så heldigvis også rigtig mange af os, der bruger tiden på at komme ud og løbe, cykle, dyrke fitness eller lignende, hvilket naturligvis er godt for folkesundheden, selvom der stadig er mange, der er for dovne til at yde en indsats for deres helbreds skyld.

Der er dog en meget enkel aktivitet, som der er rigtig mange der meget fejlagtigt helt overser, og det er ellers noget af det som falder de fleste meget naturligt. Det handler nemlig ganske enkelt at stå op.

Rejs dig og tab dig

Hvis du i stedet for at sidde ned hele dagen, rejser dig står op mens du arbejder i et par timer, hvis du forbrænde mere end 2 kilo fedt om året, ligesom det vil have en god effekt for både dine muskler i benene og det vil være godt for din ryg, da de fleste har en tendens til at falde lidt sammen, når de sidder ned. Hvis du ikke allerede har det på din arbejdsplads, er det derfor en rigtig god ide, at bede om et hæve sænkebord, for din sundheds skyld. De kan købes hos de fleste forhandlere af møbler – blandt andet her.

Endnu bedre er det naturligvis hvis du kan komme til at gå lidt, hvis du går forbrænder du omkring tre gange så meget som hvis du sidder ned (omkring 230 kalorier kontra 80). Det kan være svært at komme til at gå rundt, men overvej om du kan gå rundt når du taler telefon eller lignende. Alt motion tæller, også selvom det virker som en meget lille ting, så kan disse små justeringer i dagligdagen på årsbasis have en langt større betydning end du kan forestille dig.

Men tænk over dette. Går du rundt i en time om dagen i stedet for at sidde ned, forbrænder du ca. 150 kalorier mere. Gør du dette hver dag er det ca. 200 arbejdsdage bliver det til 30.000 kalorier om året.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/realfitness.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008